zondag 15 juli 2012

Kreta

Ja,  het is zomer. Tenminste zo heet het, echt zomer is het niet. Weer een teleurstelling. Nederland geen kampioen, een regen zomer... 

Gelukkig heb ik vorige week Nederland even achter me gelaten en ben ik naar Kreta geweest. Het zon overgoten Griekse eiland gelegen in de Middellandse zee.

Naast lekker op het strand te hebben gelegen, hebben we ook flink wat rond gereden op het eiland. Bij het stadje Elounda ligt het Lepra eiland. Een eiland waar mensen met lichamelijke beperkingen naar toe werden gestuurd. Het klinkt vreselijk wanneer je verbannen wordt door de mensen waar je mee bent groot gebracht.  Een andere kant van dit verhaal is dat deze mensen met verschillende aandoeningen samen een heuse gemeenschap hebben weten op te zetten met elkaar. Ze werden niet lang meer gepest en bespuugd. Het Lepra eiland, ook wel Spinalonga is vlakbij een heel ander Grieks monument gelegen.

De verzonken vesting Olous aan de kust van Elounda is vlakbij het Spinalonga eiland gelegen. Om hier wat meer over te kunnen vertellen, is eerst wat meer onderzoek nodig. Een leuk verhaal wat jullie nog van mij te goed hebben.

Tot de volgende!

Liefde!

Dyan
Powered By Blogger