zondag 17 februari 2013

Carré d’artistes

In tijden waar de wind voor de kunsten steeds heviger gaat waaien, is het belangrijk om ons af te vragen wat nieuwe uitkomsten zijn. Nieuwe uitkomsten om toch geld te blijven verdienen. 

Moet de kunsten en dan met name galerie's service gerichter worden? Moeten wij ook geloven aan de belevenis economie? Moeten wij merk bouwers worden of misschien ons publiek verbreden? 

Dit laatste heeft Carré d'artistes heel erg sterk doorgevoerd in haar concept. Deze nieuwe vorm van kunst aanbieden aan een groter publiek, door jezelf als galerie opener en toegankelijker op te stellen, is de uitkomst volgens dit Franse bedrijf. Carré d'artistes wilt kunst toegankelijker maken door de prijs voor kunst zo laag mogelijk te houden. 

In plaats van levens grote doek, verkoopt Carré d'artistes enkel en alleen werken in vier vaste formaten. 10x10, 15x15, 20x20 en 30x30. Met elk hun eigen vaste prijs. 

Een concept wat de kunstwereld met de neus op de feiten drukt! Een galerie is nog steeds een plek waar voorwerpen verkocht worden. Net als een gewone doorsnee winkel?  Dus waarom stellen wij onszelf niet op als retailers? 

Een plek waar jij zeker eens moet kijken: 


Carré D'artistes - Zadelstraat - Utrecht

Carré D'artistes - interieur

Dyan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger