maandag 5 november 2012

Printen, maar dan 3D.

De Dutch Design Week stond er vol van. De 3D printer. Een technologie die langzamerhand steeds geavanceerder wordt, en misschien wel ooit plaats gaat maken voor voor het echte handwerk. 

In het volgende filmpje, een fragment van de Wereld Draait Door, waar Nederland kennis maakt met de technologie van 3D printen, wordt verteld hoe de eerste 3D printer te werk gaat.


Laagje voor laagje wordt het fluitje in elkaar gesmolten en ontstaat er een fysiek object, wat eigenlijk gewoon van internet is gedownload.

Hoe gaat dit veder? Hoe gaat deze technologie zich veder ontwikkelen. We kunnen stellen dat dit een enorme innoverend is en zoals Matthijs het zegt: "een tweede industriĆ«le revolutie inluid."

Wanneer we bedenken dat dit filmpje al weer anderhalf jaar oud is, zal je vast versteld staan over wat de 3D printer heeft doorgemaakt.

van het printen naar plastic kan een 3D printer nu met twee lasers uit een hoop poeder hele voorwerpen printen die vele malen sterker en groter zijn. Tijdens de Dutch Design Week werd er bij Piet Hein Eek een printer tentoongesteld die complete stoelen uit print. Ik heb dan ook een van de stoelen getest en kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk heerlijk zitten. Ik vind hem er niet zo bijzonder mooi uitzien, maar het zat heerlijk!

Endless stoel - Dirk van der Kooij
Een prachtig werk van Dirk van der Kooij, gemaakt met zijn zelf gemaakte 3D printer. Een knap stukje design, als je het mij vraagt. Nu is mijn vraag: is het printen van objecten nog wel design te noemen? Zou dit de toekomst van design zijn, het printen van design?

Ik weet het niet.. wat denk jij?

Dit was hem weer..

Tot de volgende!

LIEFDE!

Dyan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger