vrijdag 11 mei 2012

Het BNA

Bouwkunst Bond voor Nederlandse Architecten. Een mond vol, dus laten we het bij BNA houden! 

Het BNA komt op voor de belangen van de architect en de Nederlandse architectuur. In een land als Nederland moet je wel een organisatie hebben van zo'n grote omvang. In Nederland alleen al staan er in 2007 12.124 architecten ingeschreven in het architecten register. Het BNA bundelt de krachten van ongeveer 3000 architecten in Nederland samen om de meest gunstige werkomstandigheden voor deze architecten te creëren. 

Hoe doet het BNA dit? Met welke middelen creëert het BNA deze fijne werkomstandigheden? 
Allereerst doet het BNA dit door regels en statuten. Deze moeten in acht worden genomen door de leden, zodat ook het BNA zelf naar behoren kan blijven functioneren. De regels waarbinnen architecten werken die zijn aangesloten bij het BNA, is gebaseerd op één hoofdregel.  De hoofdregel van het BNA luid als volgt:


de verdere uitwerking hiervan is te vinden op de website van het BNA, erg interessant om eens door te lezen. Let dan vooral op de regels die iets zeggen over hoe architecten hun verantwoordelijkheid dragen tegenover de samenleving. Eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar een gebouw kan de samenleving vormen!

Naast regels en statuten gaat het BNA regelmatig in gesprek met externe partijen om doelen samen te realiseren. Zo ging directeur Fred Schoorl in gesprek met het ministerie IenM over het architectuurbeleid. 

Je ziet het en leest het, het BNA doet er alles aan om de belangen van de 3000 aangesloten architecten te behartigen! 

Zo dat was hem weer... tijd voor weekend!

Tot de volgende!

Dyan






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger