maandag 14 mei 2012

Het BNI

Het BNI staat voor de beroepsvereniging van Nederlandse interieurarchitecten. Een vereniging die net als het BNA opkomt voor de belangen van architecten, alleen gaat het bij deze beroepsvereniging op interieur architectuur.

Een kleine 400 interieurarchitecten zijn lid van het BNI. Als je nagaat dat er in Nederland ongeveer 3300 interieurarchitecten zijn, is het percentage wat bij het BNI is aangesloten niet ontzettend hoog. Zouden we kunnen concluderen dat er maar 400 verstandige interieurarchitecten in Nederland zijn? Haha, nee hoor.

Het BNI komt niet alleen op voor de belangen van deze groep mensen, het BNI stimuleert, promoot en ondersteunt Nederlandse interieurarchitecten in het binnen- en buitenland. Daarnaast zorgt het BNI voor bijeenkomsten en een keurmerk. Daarnaast gaat het BNI regelmatig in gesprek met externe partijen om het werkveld van de interieurarchitect te verbeteren.

Wat ik niet wist en wat jullie vast ook niet weten is dat deze vereniging is ontstaan door een fusie van de Werkgroep Binnenhuis Architecten en de Beoefenaars der Gebonden Kunsten. Beiden organisatie gingen steeds meer onderling samenwerken. Hierdoor kwamen deze organisaties tot de conclusie dat het beter zou zijn als ze één organisatievormen. Dit zorgt er dan weer voor dat het BNI een grote diversiteit in haar leden kent, met elk hun eigen kennis over het vak. Dit zorgt ervoor dat vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunnen worden bekeken.


Tegenwoordig is deze organisatie gevestigd in een Casa Boomerang, gelegen in Amsterdam Noord. Tal van creatieven bedrijven zijn hier gevestigd. Onder andere Boomerang Media (bekend van de kaarten), Radio Decibel, Flabber, SuperSens, NL magazines, Blammo Media en Leukedingendoen.nl hebben hier een creatieve werkplek. We zouden dit een soort broedplaats kunnen noemen. Verschillende creatieven bedrijven vestigen zich op een plek om te blijven innoveren! 


Casa Boomerang - Amsterdam Noord


Interessant om zo'n organisatie nader te bekijken. Waarschijnlijk heb je nu ook een beter beeld van het BNI.

Dit was hem weer!

Tot de volgend...

Dyan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger