maandag 7 mei 2012

Tractieweg 41

Vandaag was het zo'n dag dat je bewust wordt van de rol die je kan vervullen voor kunstenaars in de toekomst. Echt zo'n nadenk dag. 
Om 2 uur vanmiddag werden we verwacht bij de ateliers van Fine Art, een studierichting van de faculteit BKV. Bij deze studierichting word je opgeleid tot beeldend kunstenaar. Wat zo typerend is voor de afstudeer richting Fine Art aan de BKV is dat de student wordt vrijgelaten om te ontdekken en te doen waar hij of zij goed in is. Dit was duidelijk te zien in de ateliers. 

Elke derde- en vierdejaars student heeft zijn eigen atelier op deze locatie. Elke 'hokje' heeft zijn eigen charme. Het hele proces naar het eindwerk wordt gepresenteerd in het 'hokje' om de student te inspireren tot het uiteindelijke werk. 

Samen met mijn medestudent Lisa raakten we aan de praat met een geweldige kunstenares. Door middel van een druk techniek, dode bloemen en stukken stof creëerde deze vrouw een muur vol prachtige doeken met felle kleuren en verschillende vormen. Erg bijzonder om haar werk te zien. Ze vertelde ons dat ze na haar studie graag iets commercieel wilde doen met haar werk. Ze had alleen geen idee hoe, met wie en waar. Toen kwamen Lisa en ik in beeld. Wij vertelden haar over onze studie en hoe wij een samenwerking met deze artiest aan zouden kunnen gaan. Ze was erg onder de indruk van het verhaal. Daarnaast was ze vastbesloten om naar haar studie een samenwerking aan te gaan met KE studenten! Op dat moment besefte ik dat het werk wat ik doe ontzettend belangrijk is. Wij zijn de mensen die deze kunstenaars aan de hand kunnen nemen in deze harde samenleving. Wij kunnen er misschien wel voor zorgen dat kunstenaars kunnen leven van hun passie. Wie zou dat nou niet willen? 

Weer een hele hoop om over na te denken.... 

Ik zeg: tot de volgende.

Dyan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Powered By Blogger